dlridings.net

Tankar och huggskott om foto

Payday loans

January 5, 2009

2009

Filed under: Elmar,Fotografi,Leica IIIf,Leica M2,PAW 2008,PAW 2009 — at 10:52 am

Efter en absurd, kafkaliknande, uppgörelse med ett gäng svinbönder i Randers, Danmark, har jag lyckats få arbetsro igen. Jag har flyttat dlridings.net till Oderland i Kungsbacka. Jag har anlitat Oderland i ett par år, lika länge som Danhost i Randers. Skillnaden är som natt och dag där Oderland står helt för sig själv vad gäller kvalitet och service. dlridings.net har alltså flyttats, men det ska inte märkas, hoppas jag. Det var aldrig något att klaga på Danhosts tekniska tjänster, men människorna bakom förstärker den nya bilden omvärlden har fått av Danmark, tyvärr.

Vi håller på med att lämna den mörka årstiden. Jag lämnade USA en gång i tiden av flera skäl, men ett av dem var att jag inte trivdes med de extrema årstiderna: varmt, mycket varmt med hög luftfuktighet på sommaren och kallt, mycket kallt med hög luftfuktighet (som kunde lika gärna frysa till ett sken av is över allt som inte var inomhus) på vintern. Och vad flyttade jag till? Extrema skillnader mellan ljusa och mörka årstider. Kallt blir det här i Sverige också, men här på västkusten blir det aldrig lika kallt som St. Louis eller Chicago.

Men fotografi bygger på ljus. I många år kom jag inte ens igång här uppe i norden. På vintern kunde det vara 1/60 @ 2.8 vid EI 1600 mitt på dagen och på sommaren var det lika extremt åt andra hållet. Men jag är svensk nu. Jag kan leva med det (jag är svensk och försöker övertala mig om att jag kan leve med det, åtminstone).

Jag åker tåg mycket och ofta. Man träffar inte många människor i norden i bästa fall. På vintern, träffar man ännu mindre.

Odense Station

Köpenhamns järnvägsstation har varit en mycket imponerande byggnad … som nu är fullständigt våldtagen av ett innanmäte som närmast kan beskrivas som ett kiosklandskap. Jag försöker vända den sidan ryggen.

Köpenhamn 1

Folk skyndar fram (och aldrig tillbaka), stannar, tittar på tidtabellen och ivägen igen.

Köpenhamn 2

Det finns flera bilder från samma plats, fast vid olika tidpunkter i galleriet. Ett par av de senare som jag tycker om togs lite tidigare på dagen:

Köpenhamn 3

Att döma av det stora hallå som danskarna gör av huvudbonader och icke-danskhet (danskhet är viktig i Danmark; man kan läsa pseudoseriösa artiklar om det i mainstream dagstidningar varje vecka) så skulle man tro att landet översvämmades av personer som saknar danskhet. I själva verket finns det inte många utlänningar i Danmark. Man reagerar lite när man ser några.

Danskhet och ikke

Men det blir ljusare!

Rebecca
.

Men också inte … Ole försvann 30/12.

Olle

Alla togs med mekaniska kameror (Leica M2 eller Leica IIIf).

Galleriet för november och december.

2 Comments »

  1. Hittade din blogg när jag googlade efter bilder med tagna en Fed 2. Har nyss beställt en. Tycker att du fotar och skriver bra, Rebecca och Ewa är riktigt bra på bild också. Härligt med så mycket svartvitt och filmfoto. Jag ser en klar gleshet under 2010, uppdatera gärna mer! 🙂

    Comment by M — December 3, 2010 @ 2:32 am

  2. Tack ska du ha … vi får se, vi får se. Jag började detta på svenska som ett alternativ till den engelska bloggen. Jag har också fått upp ett förnyat intresse för Fed 2. Jag har en välfungerade och en som behöver lite arbete. Det blir nog mer svartvit framöver. Tack igen!

    Comment by daniel — December 3, 2010 @ 12:19 pm

Comments RSS TrackBack URI

Leave a comment

Valid XHTML 1.0 Valid CSS 2