dlridings.net

Tankar och huggskott om foto

Payday loans

January 25, 2009

LUG print exchange

Filed under: Fotografi,Nikon SP,Vardagen — at 12:19 pm

Jag deltar i Leica Users’ Group’s “print exchange”. Det började med att vi skulle jämföra olika tekniker för kopior, men det övergav vi snabbt och vi byter bilder med varandra bara.

För ett par år sedan fick jag utmärkta resultat genom att använda Epson C86 tillsammans med MIS Associates’ pigmentbläck (bara svart och grader av grått). Men så smångingom klappade skrivaren ihop, efter flera hundra bilder och nästan samtidigt fick Epson igenom en monopol på bläck och slog ut andra leverantörer.

Men nu har jag en Epson Stylus Pro 3800 och de har tydligen lyssnat på kritiken. Det gick nämligen inte att få bra svart-vita utskrifter. Men var hänvisad till olika tredjeparts program som Quadtone RIP eller liknande. Det stämmer inte längre med 3800:an.

Den här bilden togs för över 30 år sedan. Jag skannade in negativet med en Nikon LS-5000 och skrev ut den på Ilford Gallerie Smooth Gloss. Att jag valde just den här bilden beror på att jag har en gammal kopia från 70 talet av samma bild på min favorit kombination: Agfa Portriga Rapid tonad i selen. Det är det resultatet jag har eftersträvat med digitala utskrifter. Att jag valde Ilford Gallerie Smooth Glossy hänger ihop med att det var det jag hade hemma i tillräckligt stor mängd för att delta i utbytet.

När jag arbetade i St. Louis åkte jag alltid bus fram och tillbaka till jobbet. Bilden togs under en sådan resa.

St. Louis

Den togs med en Nikon mätsökarkamera (SP) laddad med Ilford HP4.

Valid XHTML 1.0 Valid CSS 2